Güzel İzmir’de Nerede Ne Yenir? 5 Lezzet Durağını Söylüyoruz

Güzel İzmir’de Nerede Ne Yenir? 5 Lezzet Durağını Söylüyoruz

Çok eskiden de dendiği gibi Güzel İzmir'in 5 Lezzet Durağını sizler için derledik...

1. Sevinç Pastanesi

 
Aaah aaah ne aşıklar, ne arkadaşlar, dostlar buluşmuştur bu pastanenin önünde. Kim bilir ne kucaklaşmalar seyredilmiştir bu pastanenin camlarından.

Kıbrıs Şehitleri Caddesinin en başında konumlanan Sevinç Pastanesi en bilindik buluşma yeridir. Fiyatları, söylenene göre orta derecede olan bu mekanda daha çok yaş pastalar tavsiye ediliyor. (Özellikle çikolatalı olanlar.)

Sevinç Pastanesi - İzmir

Adres: Sevinç Pastanesi, Ali Çetinkaya Bulvarı 31/A Alsancak 35220 Konak/İzmir
Telefon: (0232) 421 75 93



2. Tuzu Biberi

İzmir'de kahvaltı listelerine girmiş bir mekan olan Tuzu Biberi, sekiz farklı yerdeki mekanıyla hizmet sunuyor. Özellikle hafta sonları çok kalabalık olduğundan rezervasyon gerekebilir. Karşıyaka şubesinde rezervasyon yapılmadığı söylentiler arasında )

Tuzu Biberi - İzmir

Adres: Atatürk Cad. No: 204/A Alsancak
Telefon: (0232) 421 84 50 



3. Tarihi Asansör Restaurant

Enfes manzarasıyla İzmir'deki Tarihi Asansör'de bulunan restaurant genelde evlilik teklifi mekanı olarak kullanılıyor. Yemekleriyle değil de manzarasıyla ünlü olan bu mekanda daha çok kahve, bira-patates öneriliyor. Tabii zevk meselesi ama gündüz manzarası geceye göre çok daha güzel görünüyor.

Tarihi Asansör Restaurant - İzmir

Adres: Turgut Reis, Şht. Nihatbey Cd. 76/A, 03500 Konak/İzmir
Telefon: (0232) 293 47 77



4. Cavit'in Yeri

"Kendin pişir kendin ye" mekanı olan ve denize sıfır olmasa da denizin yanında konumlandırılan bu mekanda, kurulmuş baca sistemi sayesinde kapalı alanda bile dumana maruz kalmadan etlerinizi mangalda istediğiniz gibi pişirebiliyorsunuz. Mezeleri, özellikle bol tereyağlı atomu ve kasap köftesiyle övülüyor.

Cavit'in Yeri - İzmir

Adres: Maltepe, Mithatpaşa Cd. No:9, 35310 Güzelbahçe/İzmir
Telefon: (0232) 234 35 52



5. Meşhur Tavacı Recep Usta

Çocuklar için kapalı oyun alanının olması çocuklu aileler için tercih sebebi olurken mekanın ambiansının güzelliği de ebebeynleri cezbediyor. Burada yenmesi en çok tavsiye edilen yemek ise "kaburga dolması". Mekanın fiyatları da bulunduğu konuma ve porsiyonun büyüklüğüne göre normal bulunuyor.

Meşhur Tavaci Recep Usta - İzmir

Adres: Ulus, Mustafa Kemal Atatürk Cd. No:364, 34537 Alsancak/Konak/İzmir
Telefon: (0232) 463 87 97



 

250