Çatak Kanyonu Kastamonu

Çatak Kanyonu Kastamonu

Kastamonu’nun en önemli turizm değerlerinden olan Çatak Kanyonu, merkeze 7 kilometre uzaklıktadır. 6 kilometresi araç ile 1 kilometresi dağ içindeki yürüyüş parkurundan ilerlenerek kanyonun 900 metre yüksekliğe sahip gözetleme noktasına ulaşılmaktadır. Çatak Kanyonu’ndaki cam seyir terasında kilometrelerce uzayan kanyonu seyretmek büyük bir keyiftir.

Kanyon, Çatak Köprüsü’nün 1-2 km aşağısından başlamaktadır. Nalbantoğlu köyünde kesintiye uğrayıp, İnönü’ne kadar tekrar kesintisiz devam etmektedir. Şehre doğa turizmi bakımından önemli katkılar sağlamaktadır. 

Çatak Kanyonu dünya üzerindeki en büyük dördüncü kanyon olma özelliğine sahiptir. Uzunluğu kuzey ve güney yönlerinde 6 kilometredir. Çatak Kanyonu’nun derinliği bazı bölümlerde 900 metreye kadar çıkabilmektedir. Cam seyir terasının yapıldığı bölümün yüksekliği ise 500 metreye yakındır. Cam seyir terası 250 kişiliktir. 15-16 metresi kanyonun boşluğuna denk gelmektedir. Teras genişliği 10 metre iken boyu 33 metredir. Teras 60 bin tona kadar ağırlığı taşıyabilecek şekilde inşa edilmiştir.

Kanyon civarında yabani ve yırtıcı hayvanlara rastlamak mümkündür. Kanyondan Devrekani Çayı izlenebilmektedir. Kanyonda engelli ziyaretçiler için ayrı bir yürüyüş yolu da bulunmaktadır. Kanyondaki yürüyüş parkuru yaklaşık 1500 metredir. Ayrıca kanyon macera turizmine de uygundur.

Çatak Kanyonu'ndaki cam terasa giriş ücretlidir. Normal kişiler için 4,5 TL ve indirimli kişiler için ise 2,5 TL giriş ücreti alınmaktadır.  Çatak Kanyonu'ndaki cam teras sabah 09:00 ve akşam 18:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Ziyaretçiler hem hafta içi hem de hafta sonu giriş yapabilmektedir.

250