Düzce Şelaleleri

Düzce Şelaleleri

Düzce ili su kaynakları yönünden oldukça zengin bir bölgedir. Su kaynaklarımız Düzce Ovası’nı çevreleyen dağlardan doğar, Efteni Gölü’nde toplanır ve Büyük Melen Nehri ile taşınarak Karadeniz’e dökülür. Dört büyük akarsuyu, sayısız küçük akarsuları, bu akarsuların beslediği birbirinden güzel şelaleleri, bir baraj gölü ve aynı zamanda bir doğa koruma alanı olan Efteni Sulak Alanı ilimizin doğal zenginliklerindendir. İlimizde bulunan zengin su kaynakları alternatif doğa sporları için de potansiyel arz eder. 

Düzce Şelaleleri


Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı; Tabiat parkı içinde bulunan Güzeldere Şelalesi, 120 m yükseklikten dökülen suyun doğal coşkusunu dev kayın ve gürgen ağaçlarıyla bütünleştirerek muazzam bir görüntü arz etmektedir. Üç ayrı patika ve merdivenler sistemiyle gezilebilen Güzeldere Şelalesi'nin en görkemli zamanı ilkbahar ve sonbahar mevsimleri. İlkbaharın ve sonbaharın renk cümbüşüne dönüşen tonları bir tabloya benzetiyor bu nadide tabiat köşesini. Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı, doğal peyzajı, piknik alanları, düzenlenmiş orman içi dinlenme yerleri ve yürüyüş parkurları ile bölgenin önemli değerlerindendir. Düzce’ye 18, Gölyaka’ya 11 km mesafededir.

Düzce Şelaleleri - Güzeldere
 
Günübirlik Düzce Şelaleler Turu
 

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı; Çevresi çavlan, çağlayan ve cadı kazanı gibi ilginç jeolojik özellikler ve yer yer anıt ağaçların da var olduğu zengin ve bakir bitki örtüsüne sahiptir. Samandere Şelalesi Türkiye’nin tescil edilen ilk Tabiat Anıtı’dır. Bulunduğu köye adını veren, tabiat olaylarının meydana getirdiği özellikler ile oluşan Samandere Şelalesi, doğal oluşum özellikleri ile ‘‘Tabiat Anıtı’’ olarak tescil edilmiştir. Samandere Şelalesi’nin de bulunduğu 500 m dere boyunca, anıt ağaçlar, üç adet şelale ve birde Cadı Kazanı adı verilen derin bölümde tescillidir ve oldukça ilginçtir. Düzce'ye 24 km, Beyköy Beldesine 15 km mesafededir.

Düzce Şelaleleri - Samandere
 

Aydınpınar Şelalesi Tabiat Parkı; Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı, Düzce’nin önemli yürüyüş parkurlarından birine sahiptir. Sağlıklı her insanın yürüyebileceği orta zorluk ve orta zorluğu aşan parkurları vardır. Gürgen, meşe, kestane gibi karışık yapraklı orman ağaçları arasında trekking, foto-safari, çadır kampı vb. aktiviteler yapılmaktadır. Özellikle mayıs ayında dağ çileği, ağustos ve eylül aylarında böğürtlenlerle renklenen vadi, tamamen Düzce’ye hakim bir konumdadır. Düzce'ye 10 km mesafededir.

Düzce Şelaleleri - Aydınpınar
 

Aktaş Şelalesi; Aktaş Şelalesi, İstanbul ve Ankara’nın sahille kesiştiği noktada bulunan Düzce’nin Akçakoca ilçesinin Aktaş köyündedir. Düzce'ye 55 km, Akçakoca İlçesine 11 km mesafede bulunan şelale, doğası, çevresindeki zengin bitki örtüsü ile Akçakoca’nın görülmeye değer doğal güzelliklerindendir. Bölgeye deniz turizmi için gelen turistlerin önemli keşif noktalarından biri olan Aktaş Şelalesi, 50 m yüksekten düşen suyun sesi ve etrafını saran yeşillikler arasında trekking, foto-safari gibi doğa sporları için oldukça uygundur. Düzce'ye 55 km, Akçakoca İlçesine 11 km mesafededir.

Düzce Şelaleleri - Aktaş
 

Saklıkent Şelalesi; Yığılca sınırları içindeki Yağcılar köyünde bulunan Saklıkent Şelalesi, Yedigöller yolu güzergahında Düzce’ye 45 km, Yığılca İlçesine 5 km mesafededir. 

Düzce Şelaleleri - Saklıkent
 

Yoğunpelit Mengen Şelaleleri; Düzce İli Yığılca İlçesi, Yoğunpelit köyünde bulunan şelale, Düzce merkeze 56 km, ilçe merkezine 20 km mesafededir. Bölge doğal güzellikleri yanında eko-köy potansiyelinede sahiptir.

Düzce Şelaleleri - Yoğunpelit
 

Harmankaya Şelalesi; Düzce’nin Cumayeri İlçesi, Harmankaya köyünde bulunan Harmankaya Şelalesi Düzce’ye 31 km, İlçe merkezine 11 km mesafededir. Harmankaya Şelalesi, Cumayeri - Dokuzdeğirmen köyü rafting alanına 5 km mesafededir. Harmankaya Şelalesi kendi görkemli görüntüsünün yanında 700 m’lik orta zorlukdaki yürüyüş parkuru ile de bölgenin saklı cenneti. Bölge, doğa yürüyüşü ve foto safari için oldukça uygundur.

Düzce Şelaleleri - Harmankaya


Kaynak : Kültür Portalı

250