Düden Şelalesi, Antalya

Düden Şelalesi, Antalya

Kepez İlçe sınırları içerisinde, Varsak Mahallesi’nde bulunmaktadır. Düden Şelalesi çeşitli kaynaklarda, İskender Şelalesi ve Yukarı Düden Şelalesi olarak da geçmektedir. Aynı zamanda halk arasında Düdenbaşı Şelalesi diyenler de vardır. Akdeniz’in en önemli yerlerinden biri olan Düden Şelalesi kaynağını Kepez Hidroelektrik Santralinden almaktadır. Piknik yapmak için, doğa yürüyüşleri için veya tırmanışlar için tercih edebilirsiniz. Oldukça büyük ilgi gören Düden Şelalesi, her yıl yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir. Etrafında da özel mağara yapıları bulunmaktadır.

Dev oyuklar bulunan bu şelalenin etrafında aynı zamanda da özel oturma alanları yer almaktadır. Antik Kaya mezarları tarafından çevrili olan bu yer, eski bir yerleşim bölgesidir. Düden Şelalesi, Türkiye’nin en özel yerlerinden biridir.

Yaz aylarında özel bir görünüme kavuşan bu şelale etrafında birçok aktivite barındıran özel şelale alanlarındadır. Yürüyüş yapmak isteyen veya doğa fotoğrafı çekmek isteyen kişilerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biri olan bu alan, estetik açıdan son derece şık duran özel mekanlardan biridir. Düden Şelalesi etrafında birçok kahvaltı alanı ve restoranda bulunmaktadır. Kişiler bu alan içerisinde uzun süre boyunca vakit geçirebilirler.

Düden Şelalesi Ziyaret Saatleri Yaz Dönemi: 08:00-19:30
Düden Şelalesi Ziyaret Saatleri Kış Dönemi: 08:00-18:00
Düden Şelalesi Ziyaret Günleri: Her gün ziyarete açıktır. 
Giriş Ücreti : Yetişkinler için 5 TL, öğrenciler için ise giriş 3 TL'dir. Bu şelaleler içerisinde müze kart geçmemektedir, engelli vatandaşlar, şehit yakınları ve gaziler ise ücretsiz bir şekilde bu alana girebilirler.


 

250